#

IME SERVERA

IGRACI

IP

STATUS

Balkan Elite Stateplay | MiniUpdate v7.0.11 45 / 200 51.178.185.231 Online

Autor Tema: [ BE - RolePlay ] Vodič za početnike  (Posjeta: 771 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

~ Randy ~

u: Prosinac 01, 2023, 21:07:26


Ovaj vodič je namenjen igračima početnicima koji dolaze iz različitih zajednica, platformi ili samo igračima koji počinju. U ovom vodiču ćete naučiti osnove RPa, njegove komande, neke prikaze i još mnogo toga.


RolePlay i njegova poenta?

RolePlay je simulacija stvarnog života, prikaz osobe ili lika koji nije vaš u virtuelnom okruženju. Poenta je izvođenje i portret, stavljanje sebe u kožu svog lika, kreiranje i gluma, NJIHOV život, njihovi izbori, njihov početak i njihov kraj, sve dok stvarate priču koja se može posmatrati.

Akcione komande

((/me)) = akcija

Upotreba za ovo je da napravite radnju koju vaš lik radi, pojavljuje se u ćaskanju i njena upotreba može biti jednostavna stvar kao što je sedenje, hvatanje nečega za jelo, oblačenje ili skidanje odeće, pokazivanje izraza, udaranje ljudi, igranje povreda, i još mnogo toga..

Primer: * Undertaker pozdravlja svoje prijatelje iz komsiluka.

((/do)) = opis

Upotreba za ovo se može koristiti za opisivanje vaše akcije (miris, zvuk, izgled) ili za pitanje drugog igrača da li je vaš lik u stanju da uradi nešto. Pojavljuje se u ćaskanju i njegova upotreba može biti bilo šta, od opisivanja izgleda naslovnice postera do traženja dozvole od drugog igrača do toga da li je vaša glavna akcija bila uspešna.

Svaka akcija zahteva reakciju, ovo je pravilo u slučajevima kada vaš lik nema direktnu kontrolu nad onim što pokušavate da postignete. Dobar primer ovoga bi bila otmica automobila, videćete nekoga ranjivog i pokušaćete da ga otmete – morate da delujete koristeći /me praćeno /do da biste utvrdili izvodljivost svojih akcija i dali drugoj strani vremena da se ponovo postupak.


Primer opisivanja:

* Auto bi bio veoma ostecen i motor bi se dimio (( Undertaker))


Primer izvodljivosti:

* Undertaker pokretom ruke otvara vrata i salje udarac vozacu, pokusavajuci da ga izvuce iz kola.

* Da li Undertaker uspeva u svom pokusaju? (( Undertaker))



* Napomena Ništa od ovoga nije obavezno ali smatram da ima igrača koje to interesuje.


Sviđa mi se
0
Ljubav
0
Haha
0
Ljutito
0
Nema reakcija
Nema reakcija
Nema reakcija
Nema reakcija